Cartofi frantuzesti

de Oana in Aperitive / Garnituri, 11 Apr 2009 | 7781 vizualizari

 

Sau mai bine zis, varianta mea. Mie imi place sa-i fac cu multa branza, parca reteta originala este doar cu smantana.

 

INGREDIENTE

  • 4 cartofi maricei
  • 300 g telemea
  • 3 linguri mari cu smantana
  • o cescuta cu lapte
  • 2 oua
  • 20 g unt
  • 50g cascaval
  • putin piper
  • marar
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi frantuzesti:

Cartofii se pot fierbe intregi, cu tot cu coaja si apoi curatati si taiati rondele. Eu i-am curatat de coaja si i-am taiat rondele de la inceput, apoi i-am pus la fiert, la foc mic, pana s-au inmuiat.

Separat, am pregatit branza rasa si am amestecat-o cu ouale, smantana si laptele. Am pus putin piper, fara sare, branza fiind sarata.

Am uns un vas de iena cu unt si restul l-am taiat bucatele, apoi am pus un strat de cartofi fierti, jumatate din compozitia cu branza, ultimul strat cu cartofi si apoi branza.

Am lasat budincuta la cuptor pana s-a inchegat si s-a rumenit putin, am pus apoi cascavalul ras deasupra si am mai lasat putin la rumenit.

Eu mi-am presarat deasupra marar proaspat tocat!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi frantuzesti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (7)

Flori 1

24.02.2009, 10:44

Si eu am pus mai multa smantana, dar si lapte. O sa fac si cu oua fierte si taiate felii, suna bine si asa.

Swanheart 1

17.11.2009, 13:30

Eu am facut sambata cartofi frantuzesti, imi plac foarte mult. Si eu fac cu oua fierte si taiate marunt. Mama mea pune si felii de carnati prajite usor- tatal meu fiind si el un carnivor convins. Eu asa stiam ca sunt cartofii frantuzesti, cum ii facea mama mea, insa eu acum ii fac fara carnati, si pun multa smantana.

Oana 1

17.11.2009, 13:56

Mmm, Swan, ma bucur tare ca ti-au placut!

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Plăcintă cu brânză sărată